Psihoterapia de cuplu – solutia care iti salveaza relatia

Nu este usor pentru anumite cupluri daca este momentul sau daca este necesar sa apeleze la terapia de cuplu. Fiecare cuplu experiementeaza lucrurile diferit si are parte de probleme de natura diferita de celelalte cupluri, asa ca raspunsul nu este usor de stabilit. De cele mai multe ori, momentul in care un cuplu ar trebui sa apeleze la psihoterapia de cuplu este atunci cand considera ca problemele cu care se confrunta nu mai pot fi rezolvate pe cont propriu si trebuie sa intervina un specialist. Cum s-a precizat si anterior motivele pentru care un cuplu se poate certa sunt cat se poate de diverse, fie acestea fiind nesemnificative sau de o importanta majora.

Cum se desfasoara o sedinta de psihoterapie de cuplu in mod corect?

Exista anumite lucruri pe care un psihoterapeut ar trebui sa le faca in cadrul unei sedinte de terapie de cuplu pentru ca aceasta sa dea cele mai bune rezultate. Sunt anumite detalii care fac diferenta intre sedinta corecta si una mai putin eficienta. Spre exemplu, in cadrul unei sedinte de terapie de cuplu ar trebui sa se intample urmatoarele lucruri:

Terapeutul ar trebui sa stie cum sa ii faca pe ambii parteneri sa vada relatia din perspectiva celuilalt. Este un detaliu foarte important care poate dezvolta empatia ambilor parteneri.

La sfarsitul sedintelor de psihoterapie de cuplu ar fi ideal ca armonia dintre cei doi parteneri sa fie restabilita. Cei doi nu ar mai trebui sa aiba sentimente negative unul fata de celalalt chiar si in cazul in care se ajunge la despartire. Doar in acest mod, cei doi parteneri isi pot continua viata in mod linistit.

Este foarte important ca un terapeut sa ii invete pe cei doi parteneri sa comunice intr-un mod cat mai eficient.

Iar in cadrul unei sedinte de psihoterapie de cuplu este foarte important ca teraputul sa puna intotdeauna accentul pe punctele forte ale relatiei si nu sa puncteze partile mai slabe.

Care este modul de desfasurare a unei sedinte de psihoterapii de cuplu?

psihoterapie cuplu

Chiar daca pentru fiecare cuplu in parte sedintele de psihoterapie de cuplu se desfasoara diferit pentru fiecare cuplu in parte. In ciuda acestui lucru, exista cateva aspecte care se regasesc la orice sedinta indifernt de persoanele implicate. Spre exemplu, terapeutul va fi interesat sa stie perspectiva fiecarui partener in parte pentru a-si putea face o imagine de ansamblu asupra situatiei cat mai clara. De asemenea, ambii partenerii trebuie sa fie cat mai deschisi sa discute despre lucrurile care ii deranjeaza, altfel munca terapeutului este ingreunata.

Be the first to comment on "Psihoterapia de cuplu – solutia care iti salveaza relatia"

Leave a comment