Do Re Mii de bucurii…

Au început înscrierile la noile ateliere de dezvoltare muzicală pentru copii și adulți.

Asociația Dalcroze România organizează în perioada 16 ianuarie — 2 aprilie 2017 o nouă serie de ateliere de muzică și mișcare, destinate copiilor (dar și părinților lor) cu vârsta cuprinsă între 0 și 11 ani. Atelierele cu durata de maxim 45 de minute sunt structurate pe mai multe categorii de vârste: 1-2 ani, 3-4 ani, 4-5 ani, 6-7 și 8-11 ani. O noutate a seriei o reprezintă atelierele muzicale dedicate duo-ului părinte-bebeluș (0-12 luni) prin care sunt explorate diferite nivele de motricitate, dublate de cântece gândite special pentru această etapă de dezvoltare.
Oferta include de această dată și ateliere de inițiere muzicală pentru viitoare mămici, ateliere relaxante ce pregătesc relația mamă-bebeluș și oferă un repertoriu de cântece și jocuri muzicale utile în comunicarea cu viitorul nou născut.

Atelierele sunt concepute și susținute de traineri cu înaltă pregătire muzicală și specializări anuale în domeniul pedagogiei muzicale active la instutuții și/sau organizații acreditate în domeniu: Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Institutului Kodaly din Ungaria și Asociația Orff France. Fiecare modul cuprinde 10 ateliere săptămânale, ce au loc la Palatul Universul de pe strada Ion Brezoianu nr.23, sector 1, București.

Scopul acestor ateliere este să trezească în copil capacitatea de ascultare, finețea urechii muzicale, a auzului interior, capacitatea de reacție și imaginare a muzicii pe care o ascultă sau o creează și să îl pregătească pentru studiul muzicii într-un mod complex, antrenând inteligențele multiple.

Toate atelierele integrează exerciții de expresie corporală, de coordonare, echilibru, concentrare, inhibiție, disociere, atenție, memorie, momente de practică instrumentală și audiție activă, repertoriul fiind preponderent alcătuit din muzică clasică, dar pentru o mai mare diversitate și din considerente pedagogice, muzicienii vor folosi și cântece din folclor, folclorul copiilor sau propriul repertoriu.
Pornim de la ideea de educație muzicală globală care își propune ca muzica să fie resimțită mai întâi corporal și abia apoi analizată, reprezentată mental și integrată teoriei muzicale. Diferitele ritmuri, nuanțe, elanuri și mișcări ale muzicii sunt explorate prin mișcări, mers, cântec, diferite exerciții corporale, făcând ca învățarea să devină profundă și solidă, o bază de referință pentru clădirea cunostințelor ulterioare. (Anne-Claire Rey-Bellet, co-fondator al Asociației Dalcroze România).

Înscrierile se fac accesând site-ul www.dalcroze.ro. Pentru informații și detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@dalcroze.ro sau la numărul de telefon 0730 123 857.

Prețul unui modul (10 ateliere) este de 550 RON (Programul complet al cursurilor poate fi consultat pe site-ul www.dalcroze.ro).

Pentru frați se aplică tarif degresiv începând cu 10% pentru primul frate /soră.
Pentru participarea aceleiași persoane (concomitent sau succesiv, dar pe parcursul aceluiași an de activitate 2016 — 2017) la un al doilea modul organizat de Asociația Dalcroze România, se acordă o reducere de 20% din costul celui de-al doilea modul.

––––––––––––––––––––––––—
Asociația Dalcroze România promovează educația muzicală a copiilor prin ritm, mișcare și improvizație, după modelul ritmicii Dalcroze, creată de muzicianul elvețian Emil-Jaques Dalcroze în Elveția, la începutul secolului XX. Pentru a îmbogăți această experiență muzicală, atelierele adaugă elemente de educație muzicală Orff și Kodály. Obiectivul este să ofere o educație muzicală adaptată copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 11 ani. Asociația Dalcroze România crede că muzica este unul dintre instrumentele care stimulează perfect capacitatea copiilor de a se forma, de a-și folosi și dezvolta toate facultățile cu succes. Până în momentul de față, la atelierele muzicale organizate de Asociația Dalcroze România au participat peste 200 de copii din Capitală și din țară.

Lecțiile de ritmică Dalcroze se petrec în grup și favorizează schimburile sociale, cooperarea, capacitatea de adaptare, imitare și integrare. Muzica este în centrul acestei metode, nu este doar un mijloc de ghidare, acompaniere, canalizare, ci datorită facultății profesorilor de a improviza, ea se adaptează imediat situațiilor pedagogice. Această metodă pune accentul pe legătura esențială dintre mișcarea corporală și muzicalitate. (Anne-Claire Rey-Bellet, profesor de ritmică la Institut Jaques-Dalcroze Geneva — membru fondator al Asocia?iei Dalcroze România).

Pentru mai multe informații și detalii, urmăriți-ne pe www.dalcroze.ro și www.facebook.com/dalcrozeromania.
Telefon: 0730 123 857
E-mail: office@dalcroze.ro

Be the first to comment on "Do Re Mii de bucurii…"

Leave a comment