Reguli de condus pe autostrada pentru a nu apela la o firma de tractari auto

Astazi discutam despre regulile de condus pe autostrada. Este stiut faptul ca pe autostrada numaru de accidente este mult redus fata de un tronson de drum normal, iar acest lucru se intampla mai ales datorita faptului ca sensurile de mers pe autostrada sunt separate, deci riscul ca o masina sa intre pe contrasens este nul.

Printre avantajul sigurantei pe care il ofera, autostrada are si avantajul ca ne confera optiunea de a conduce cu viteza mai mare fata de un drum normal. O autostrada nu straate localitati, nu avem pietoni sau utilaje agricole, deci riscul de accidente scade si din aceasta cauza.

tractari auto

Daca circulam pe autostrada avem avantajul de a ajunge intr-un timp mai scurt la o anumita destinatie, intrucat viteza cu care ne putem deplasa este reglementata de lege la un prag mai mare.

Totusi, nu este exclus ca pe autostrada sa existe accidente, dar frecvente ele se datoreaza fie defectiunilor masinii, fie neatentiei soferilor care nu au viteza dee reactie mai ales pentru ca ea scade avand in vedere ca se circula cu o viteza mai mare si de aceea trebuie sa ai mereu la indemana un numar de tractari auto. Mai sunt cazuri in care anvelopele masinilor cedeaza, pentru ca nu sunt corespunzatoare. Dupa cum stim, trebuie sa echipam masin cu anvelope connform sezonului, de vara sau de iarna, pentru a avea aderenta optima si pentru o capaitate de franare buna.

Daca va confruntati cu dificultati sau cu probleme mecanice, puteti sa apelati la un serviciu de tractari auto Bucuresti cum este cel de aici. Companiile de tractari opereaza si pe autostrada.

Ca reguli generale de condus pe autostrada enumeram urmatoarele: cand intram pe autostrada ne incadram pe banza speciala si semnalizam intentia dupa care acceleram pentru a nu incurca ceilalti participanti la trafic.Dupa ce am accelerat suficient pentru a ne adapta la viteza celorlalti paticipanti la trafic, ne incadram pe cealalta banda.

Pe autostrada sunt de regula mai multe benzi de circulatie. La noi, sunt cate doua. De regula se circula pe prima banda, a doua fiind destinata depasirilor. In momentul in care dorim sa depasim, semnalizam intentia, ne asiguram ca nu exista alt participant care efectueaza aceeasi manevra, semnalizam si efectuam depasirea.

Trebuie sa fim atenti si la marcajele specifice si la semne. De exemplu, iesirile de pe autostrada sunt marcate progresiv, la 1 km, 500 m si asa mai departe. Trebuie sa va incadrati din timp pe banda de iesire.

Pe autostrada nu avem voie sa oprim decat in locurile special amenjate. Oprirea este reglementata si se face doar la semnalul unui politist sau doar in caz de urgenta fiind semnalizata corespunzator.

O alta regula este ca, in cazul unui amuteiaj pe autostrada, sa pornim luminile de avarie pentru a ne observa din timp ceilalti participanti la trafic, pentru ca avand in vedere ca pe autostrada se circula cu viteza mare, exista riscul ca cei din spate sa nu observe si sa se apropie cu o

 

Be the first to comment on "Reguli de condus pe autostrada pentru a nu apela la o firma de tractari auto"

Leave a comment