România își apără la Cluj titlul mondial la Karate Fudokan

România își apără la Cluj titlul mondial la Karate Fudokan.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește, între 3 și 5 noiembrie 2017, a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, unde sportivii noștri au de apărat performanța excepțională obținută în urmă cu doi ani la Belgrad, când România a obținut locul 1 în clasamentul pe națiuni.

Pentru a îndeplini acest obiectiv și a reedita performanțele de la Belgrad, karateka români au de înfruntat adversari extrem de puternici. 2.000 de sportivi din 45 de țări vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori la Campionatul Mondial de Karate Fudokan — Cluj 2017. Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană pe națiuni sunt Rusia, Polonia și Slovenia.

În afara confruntărilor de pe tatami, Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj va avea și alte momente ce vor rămâne în amintirea spectatorilor din Sala Polivalentă, printre care și un spectacol fusion între karate și balet.

De remarcat și faptul că cel mai tânăr participant în competiție este un român. Radu Ștefan Ciutacu (antrenor Camelia Vâlceanu) are doar 5 ani și va participa la probele de Kata individual, Kihon individual și Kihon Kumite individual. Seniorul competiției este un reprezentant al Germaniei, care are venerabila vârstă de 70 de ani.

Iată și câteva cifre relevante legate de Campionatul Mondial de Karate Fudokan, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-5 noiembrie 2017:
-Ediția cu numărul 7
-țări participante: 45
-Sportivi participanți: 2.000
-Medalii puse în joc: 900
-Lupte: 600
-Cel mai tânăr sportiv participant: 5 ani (Radu Ștefan Ciutacu, România — ACS KAMI-DO — Școala de Karate Tradițional Camelia Vâlceanu)
-Cel mai în vârstă sportiv participant: 70 de ani (Germania)

A 7-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan este organizată la Cluj de Federația Română de Karate Tradițional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociația Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Biletele sunt disponibile online pe ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are prețul de 12 lei, iar un ‘tournament pass’, abonament valabil pe toată durata competiției, costă 30 de lei.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți lua legătura cu Monika Budușan, Președintele Asociației Județene de Karate Tradițional Cluj — 0772.264.812
***
Campionatul Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017

Organizatori: World Fudokan Federation, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Karate Tradițional, Asociația Județeană de Karate Tradițional, ACS Fortuna Cluj

Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Cluj-Napoca

Eveniment produs de Mikomedia Center The Art Of Entertainment — dr. Matei Miko

Parteneri: Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Platinia Hotel, Hampton by Hilton, Depozitul de Tricouri, Coca-Cola, Romania Shuttle, Consiliul Județean Cluj, Cora, Sunimprof Rottaprint, Sala Polivalentă Cluj, Casa de Cultură a Studenților, ISU Cluj, Nescafé Alegria, Transilvania Fashion, PMA, Florăria Lavanda

Parteneri de promovare: Agerpres, AMA, Amprenta Advertising, Buzznews, Cluj Insider, Cluj Life, Cluj.Info, Cluj Today, Cluj.com, Dispersie.ro, Făclia, Napoca FM, Observator Internațional, Radio Impuls, Realitatea FM Cluj, VIVO! Cluj-Napoca, Ziua de Cluj

Be the first to comment on "România își apără la Cluj titlul mondial la Karate Fudokan"

Leave a comment