Sanctuarul Urșilor din Zărnești, live cu Axis Communications

București, 31 ianuarie 2017 — Retras în Carpați, ursul brun este un simbol al puterii, aspirațiilor înalte, inteligenței și libertății. Tocmai de aceea, este numit și regele pădurilor din România. Din păcate, unii urși sunt transformați din regi, în sclavi. Sunt ținuți în captivitate, în cuști de dimensiuni reduse și în condiții greu de imaginat. Drept urmare, își pierd în timp instinctele naturale și ajung să sufere din cauza afecțiunilor fizice și psihice.

Sanctuarul „LIBEARTY” a fost creat, în urmă cu 12 ani, tocmai pentru salvarea urșilor ținuți în captivitate, în condiții improprii, în diferite grădini zoologice sau așa-zise ferme deținute de persoane fizice. Este un proiect ce a prins viață datorită implicării asociației ‘Milioane de prieteni’, în parteneriat cu World Animal Protection și Primăria Zărnești, care a concesionat terenul necesar, pentru o perioadă de 49 de ani. De la deschidere și până în prezent și-au redobândit demnitatea 95 de urși, iar sanctuarul Libearty din Zărnești a devenit cea mai mare rezervație pentru urși bruni din întreaga lume. În acest moment, 85 de urși trăiesc aici o viață liniștită. Ei se bucură de trei țarcuri mari, unde au fost amenajate piscine și bârloguri, care le oferă un habitat apropiat de cel natural și șansa să uite suferințele pe care le-au îndurat, înainte să fie salvați.

Imagini live prin camera Axis

Sanctuarul din Zărnești poate fi vizitat aproape tot timpul anului, însă, pe măsură ce acest proiect a luat amploare, a crescut și numărul persoanelor ce își doreau să poată vedea urșii de la distanță, oricând, de oriunde. Astfel, Axis Communications și Brahms International au venit în ajutorul asociației ‘Milioane de prieteni’ și au implementat soluția Camstreamer de transmitere de imagini video în timp real.

Streamingul este disponibil live la adresa https://www.youtube.com/watch?v=QK-k08PcT_A și este realizat cu o cameră AXIS P1365-E. Aceasta poate transmite imagini Full HD, la 50/60fps-uri, în format H.264 și Motion JPEG. Modelul este potrivit pentru instalarea la exterior, oferind imagini clare atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, grație iluminatorului IR Axis T90B30. Lentilele interschimbabile ale acestuia au oferit o flexibilitate mărită la instalare, astfel că utilizatorii vor putea vedea imagini clare noaptea, chiar și la o distanță de 220 m față de cameră. Pentru transmisia live s-a instalat aplicația CamStreamer. Dezvoltată de compania NetRex, aplicația permite transmiterea de streaming-uri video către Youtube sau către alte platforme asemănătoare și nu necesită prezența unui encoder sau a unui PC. Întreaga procesare se realizează direct de către platforma hardware a camerei Axis.

Modelul AXIS P1365-E este, de asemenea, o cameră rezistentă la temperaturi extreme, funcționând fără niciun fel de problemă chiar și la—40 de grade Celsius, grație tehnologiei Arctic Temperature Control. Camera a fost aleasă și ca urmare a integrării tehnologiei Axis Zipstream. Ținând cont de faptul că stream-ul este live 24/24 h, lățimea de bandă necesară transmiterii putea deveni o problemă majoră. Însă, cu ajutorul tehnologiei proprietare Axis, pot fi prioritizate cadrele importante din fiecare imagine, în timp ce altele pot fi compresate semnificativ.

Te invităm să petreci câteva minute online și să urmărești ‘rezidenții’ sanctuarului, de la distanță. Pentru mai multe informații despre Sanctuarul „LIBEARTY”, accesează site-ul http://www.ampbears.ro.

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.100 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 80.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Be the first to comment on "Sanctuarul Urșilor din Zărnești, live cu Axis Communications"

Leave a comment