Sărbătoarea Gustului 2016 – 2017

Arash Derambarsh, inițiatorul legii anti-risipă din Franța, prezent la București pentru a explica toate implicațiile și responsabilitățile unei legi care va fi aplicabilă atât în Romania cât și în toată Europa.

Cea de a șaptea ediție a festivalului Sărbătoarea Gustului din România, desfășurată sub motto-ul ‘Bun pentru gust, bun pentru sănătate, bun pentru planetă”, debutează în forță pe 17 noiembrie cu evenimentul ‘Black Sea Food Summit’ ce are ca temă reducerea risipei alimentare, eveniment ce îl va avea ca invitat de onoare pe Arash Derambarsh, Consilier municipal de Courbevoie, inițiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franța, proiect de lege demarat de curând și la nivel mondial.

Lupta împotriva risipei alimentare înseamnă mobilizarea consumatorilor, asociațiilor, producătorilor, procesatorilor și distribuitorilor de produse alimentare. Acțiuni de combatere a risipei de alimente sunt puse în aplicare în următoarea ordine de prioritate:
—Prevenirea risipei de alimente
—Folosirea alimentelor nevândute, proprii pentru consumul uman, prin donare sau prelucare
—Utilizarea acestora ca hrana pentru animale
—Utilizarea compostului pentru agricultură sau pentru a produce energie, inclusiv biogaz.

Evenimentul va avea loc în cadrul târgului ROMHOTEL în data de 17 noiembrie 2016, între orele 13.00 — 17.00, în Sala Sadoveanu, pavilion C4 — C5 la ROMEXPO.

Conferința se va încheia cu cocktail-ul de degustare a vinului Beaujolais-Villages Nouveau 2016, selectat de Chef Paul Bocuse, ce va avea loc în standul Sărbătoarea Gustului de la târgul ROMHOTEL, din incinta ROMEXPO, pe 17 noiembrie 2016, la ora 17.30.

Stop risipei alimentare în Europa !
Semnați și partajați această petiție dacă vă pasă !
https://www.change.org/p/stop-risipei-alimentare-in-europa-stopfoodwaste-patrick-pierre-pettenuzzo

Note către editori, ediția 2016 — 2017

Sub patronajul ministerelor tutelare
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Autoritatea Națională pentru Turism.

Sărbătoarea Gustului este un festival gastronomic, educativ, cultural, profesional ce împărtășește valorile economiei circulare în România, propunandu-și educarea gustului în rândul tuturor consumatorilor și cu precădere în rândul copiilor și al părinților printr-o campanie cu scop educativ desfășurata în școli, prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originii lor, a modului de producție și a trasabilitații acestora și prin promovarea unui comportament eco-responsabil.

Moto-ul nostru: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă.

Din agenda Sărbătorii Gustului enumerăm:
—Conferința Black Sea Food Summit. Cum se aplică legea risipei alimentare în Franța ?
—Cursuri de Master Class cu Chef VIP din Franța, Chef Jacques Louis Henrio (Meilleur Ouvrier de France și Ambasador al Asociației Chefs de la Republique de France) pentru Chefi români implicați în educația gustului în școlile din România;
—expozanți precum Avigros, cel mai important distribuitor de produse din pasăre ce se află în inima pieței RUNGIS — Paris, cea mai mare piață Horeca din lume;
—concursul Cupa de Sandwich ‘Cel mai bun Sandwich’ pentru elevi ‘bucătarii de mâine”
—Cina de gală ‘La Grande Tablée’ pentru partenerii festivalului;
—Sărbătoarea Gustului restaurantele City Grill pe 01 Decembrie 2016;
Sărbătoarea Gustului în școlile din țară ce se va desfășura pe întreg parcursul anului școlar 2016 — 2017
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați:
http://www.sarbatoarea-gustului.rohttps://www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Be the first to comment on "Sărbătoarea Gustului 2016 – 2017"

Leave a comment