Sărbătoarea națională a profesiei contabile, la București

Peste 300 de specialiști din domeniile financiar-contabil și fiscal, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri vor participa, la 21 septembrie, la cea de-a XII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român, organizată de Filiala București a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), eveniment ce va avea loc la Crystal Palace Ballrooms.

Cu scopul de a susține și de a promova profesia contabila din România, Ziua Naționala a Contabilului Român se desfășoară anual la data de 21 septembrie la nivel național, în toate filialele CECCAR, reprezentând o sărbătoare a vieții contabile din țara noastră. Cu ocazia evenimentului de anul acesta vor fi dezbătute aspecte ce țin de viitorul, de dezvoltarea competențelor și abilităților profesionistului contabil, care să-i permită furnizarea de servicii suplimentare celor tradiționale, la un nivel de calitate ridicat, diminuând considerabil, în acest fel, decalajul între cerințele de servicii ale mediului de afaceri, impuse de globalizare, de o concurență din ce în ce mai mare, și baza de competențe ale profesionistului contabil.

Așa cum anunță și tema evenimentului — ‘CECCAR — 95 de ani în slujba profesiei contabile’, ediția din 2016 a Zilei Naționale a Contabilului Român marchează împlinirea a noua decenii și jumătate de la înființarea organismului profesional, în 1921, prin promulgarea de Regele Ferdinand I a Legii de înființare a Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili din România, ca organism profesional independent. Merite deosebite a avut în constituirea Corpului cel dintâi președinte, personalitate publică de seamă din acele vremuri, profesorul universitar Grigore Trancu-Iași. În anii ’30, Corpul a devenit una dintre cele mai puternice instituții de profil din Europa, dovadă stând găzduirea, în 1931, a celui de-al VII-lea Congres Internațional de Contabilitate, organizat simultan cu al V-lea Congres al Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili din România, la București, în perioada 5-9 septembrie.

Odata cu sărbătoarea profesiei contabile, Filiala CECCAR București premiază, în cadrul Topului local al celor mai bune societăți membre CECCAR, societățile de expertiză contabilă și contabilitate care au obținut rezultate notabile în anul 2015.

Despre CECCAR:
Cu o istorie de nouă decenii și jumătate, cu peste 40.000 de membri, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România este unicul organism profesional care reprezintă profesia contabilă din România.

Beneficiind de recunoaștere internațională, atestată prin calitatea sa de membru al unor organisme profesionale de renume la nivel mondial, CECCAR urmărește dezvoltarea profesionala a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres. Prin activitatea membrilor săi, CECCAR sprijină mediul antreprenorial și contribuie la asigurarea unui climat de afaceri favorabil pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.

Programul manifestărilor prilejuite cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Contabilului Român
Topul local al societăților membre CECCAR
CECCAR — 95 ani de la înființare
21 septembrie 2016, ora 15.00

Filiala București
Locația: Crystal Palace Ballrooms

14.00-14.45 — Înregistrarea participanților și recepția în cadrul festiv
15.00-15.10 — Deschiderea oficială a manifestărilor de către președintele filialei CECCAR București, Lect. univ. dr. Caloian Florentin
15.10-15.20 — Mesajul Consiliului Superior al Corpului, citit de către Președintele CECCAR, Prof. Univ. dr. Șova Robert Aurelian
15.20-16.20 — Prezentare temă
‘CECCAR — 95 de ani de existență în slujba profesiei contabile’
— Panel discuții, prezentări invitați și oficialități
16.20-16.50 — Pauză
16.50-18.30 — Acordarea plachetelor cu ocazia Aniversării a 95 de ani de la înființarea CECCAR
—Acordarea diplomelor de merit
—Topul local al celor mai bune societăți membre ale filialei CECCAR București
—Poză de grup
18.30-20.00 — Program de socializare și moment artistic

Contact:
Filiala CECCAR Bucure.ti
Telefon: 021/320.00.49
E-mail: ceccarbuc@ceccarbuc.ro

Be the first to comment on "Sărbătoarea națională a profesiei contabile, la București"

Leave a comment