Scandal într-un avion care urma să ajungă la București. Un bărbat a fost ridicat de polițiști

Un pasager român beat al unei curse Copenhaga- București a fost ridicat de poliție la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, după ce a făcut scandal la bordul avionului, în timpul zborului.

Românul de 44 de ani care a făcut scandal la bordul avionului care efectua o cursă Copenhaga- București riscă 5 ani de închisoare, potrivit News.

”În această seară, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, echipajul zborului unei companii aeriene a solicitat de urgență, prin turnul de control, intervenția Poliției de Frontiera la bordul aeronavei la aterizare.

Motivul, un pasager român în vârstă de 44 ani a provocat un scandal la bordul aeronavei care venea din direcția Copenhaga-București. Bărbatul, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a fost preluat din aeronavă la aterizare de către Poliția de Frontieră, urmând a se întocmi lucrare penală pentru încălcarea prevederilor Codului aerian (art. 119 alin 2). Nu au fost victime și nu au fost identificate asupra lui arme sau obiecte periculoase”, a transmis Poliția de Frontieră.

„Persoana în cauză în stare de ebrietate avansată s-a luat de vreo 2 pasageri în timpul zborului. Echipajul l-a mutat ca să oprească conflictul, după care a început să se ia de alte persoane. Ulterior, s-a ridicat de pe scaun și a făcut scandal în tot avionul, iar unii pasageri au început să țipe că are cuțit. El avea ceva în mână, dar nu cuțit, nu era nimic ilegal cu care să fi trecut de filtrul de control”, a povestit un martor pentru Libertatea.

Autorul scandalului riscă între 1 și 5 ani de închisoare

Articolul 119 din Codul Aerian prevede că: ”(1) Săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor ori în pregătire de zbor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa acestei aeronave, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 de ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită asupra unui membru al echipajului aeronavei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. (3) Pătrunderea fără drept în zonele de securitate cu acces restricţionat din cadrul aeroporturilor civile se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Be the first to comment on "Scandal într-un avion care urma să ajungă la București. Un bărbat a fost ridicat de polițiști"

Leave a comment