Schimbări importante la vârful WTA după US Open 2018. Osaka iese cel mai bine, marea perdantă „alunecă” şase locuri. Avansul Simonei, cine e a doua jucătoare calificată la Turneul Campioanelor şi unde „aterizează” Serena

Finalul turneului de la US Open 2018 aduce schimbări importante în clasamentul WTA înaintea sezonului de hard asiatic şi sprintului spre Singapore. Simona Halep rămâne lider detaşat, e urmată tot de Caroline Wozniacki, marea câştigătoare se numeşte Naomi Osaka, iar marea pierdantă este Sloane Stephens. În plus, Angelique Kerber e a doua jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, chiar dacă nu a strălucit la Flushing Meadows.

Dacă Simona Halep are un avans uriaş, de 2.086 de puncte şi Caroline Wozniacki rămâne pe loc, căderea de şase locuri a lui Sloane Stephens, câştigătoarea din 2017 de la US Open, produce mişcări de trupe în top 10. Kerber a urcat pe locul al treilea, Garcia a venit pe cinci, iar Naomi Osaka a aterizat de pe locul 19 până pe locul al şaptelea graţie celor 2.000 de puncte obţinute la New York. Şi Elina Svitolina a urcat, de pe şase pe şapte, iar Sloane Stephens a coborât de pe trei până pe nouă, cu Jelena Ostapenko închizând top 10. Finalistă la US Open, Serena a făcut un salt spectaculos şi a ajuns pe locul al 16-lea, dar şi într-o poziţie bună pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Cum arată top 10 WTA începând de luni:

Kerber merge la Singapore, Serena şi-a crescut şi ea şansele

Cu Simona calificată de mult timp, cut-off-ul pentru Turneul de la Singapore a ajuns la 4.840 de puncte şi a fost depăşit, după US Open, doar de Angelique Kerber, nemţoaica devenind a doua jucătoare calificată pentru ultima mare competiţie din 2018. Cu 4.250 de puncte, Petra Kvitova are nevoie de doar 590 de puncte până la finalul anului şi, cel mai probabil, va obţine calificarea fără prea mari emoţii. Cehoaica e urmată de Naomi Osaka, japoneza catapultată până pe locul al patrulea de cele 2.000 de puncte luate la US Open, şi de Caroline Wozniacki, cea care conduce un pluton care le mai conţine pe Elina Svitolina, Sloate Stephens, Kiki Bertens, Karolina Pliskova şi Elise Mertens. Cu 2.976 de puncte, dintre care 2.600 obţinute la Wimbledon şi US Open, Serena a ajuns pe locul al 11-lea şi va da asaltul pentru Turneul Campioanelor în ultima parte a sezonului, pe terenurile de ciment din Asia.

Următorul turneu important la care se vor revedea fetele din top 10 are loc la Wuhan (China), între 23 şi 29 septembrie. Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată de Daria Kasatkina în turul al doilea, aşa că nu va avea presiunea punctelor de apărat.

Be the first to comment on "Schimbări importante la vârful WTA după US Open 2018. Osaka iese cel mai bine, marea perdantă „alunecă” şase locuri. Avansul Simonei, cine e a doua jucătoare calificată la Turneul Campioanelor şi unde „aterizează” Serena"

Leave a comment