Ședința anuala a Comitetului Executiv al CLGE va avea loc la București, în perioada 24-26 August

În perioada 24 – 26 august va avea loc la București, la hotel Ramada Plaza, ședința anuala a Comitetului executiv al CLGE – Consiliul European al Geodezilor.

Pe parcursul celor trei zile membrii Executivului CLGE, pe lângă ședințele exclusiv ale comitetului, vor avea și întâlniri cu reprezentanți ai ANCPI, UGR și APGC. Vor fi abordate teme de interes pentru comunitatea geodezilor din România, printre care menționăm reglementarea profesiei si Codul calificărilor profesionale pentru geodezii în cadastru. Abordarea acestor tematici sunt benefice pentru comunitatea geodezilor din România în contextul în care proiectul Legii de organizare și exercitare a profesiei de geodez și de înființare a Colegiului Geodezilor din România, PLX 505/2010, a fost respins de către Parlament în primăvara acestui an. Sunt așteptate cu interes aceste întâlniri în care executivul CLGE va împărtăși colegilor din România cele mai bune practici din Europa, referitoare la această reglementare, demonstrând avantajele acestei reglementări cât și impactul social.


Reglementarea profesiei în România va reprezenta un beneficiu, atât pentru sectorul public cât și pentru cel privat, și ar putea fi un exemplu bun pentru țările vecine din partea de est (Moldova și Ucraina).Despre CLGE — În anul 1962 a fost fondat în cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG, www.fing.net) Consiliul European al Geodezilor (www.clge.eu). În cadrul Congresului FIG din anul 1972 de la Wiesbaden, CLGE a dobândit denumirea prezentă. Obiectivul original al CLGE l-a reprezentat implementarea Tratatului de la Roma în cadrul profesiei de geodez.


În prezent CLGE reprezintă si promovează profesia de geodez in Europa, asigurând un forum permanent pentru geodezii europeni si facilitând cooperarea și schimbul de experiențe și cunoștințe între geodezi, atât la nivel național cât și internațional. De asemenea, CLGE oferă consultanță țărilor membre, asociațiilor naționale si Comunității Europene, sprijinind menținerea și creșterea calificărilor profesionale și standardelor serviciilor oferite în toate țările membre.

CLGE reprezintă profesia de geodez în cadrul autorităților și guvernelor Europene, participând și în alte organizații europene sau internaționale.

Be the first to comment on "Ședința anuala a Comitetului Executiv al CLGE va avea loc la București, în perioada 24-26 August"

Leave a comment