SIVECO România participă în proiectul de cercetare MASIM – „Sistem aerian multi agent cu stație de sol portabilă pentru managementul informațiilor”, coordonat de Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov

Obiectivul proiectului MASIM este de a oferi suport decizional în situații de criză, la diferite niveluri ierarhice

SIVECO România este partener în proiectul de cercetare MASIM — ‘Sistem aerian multi agent cu stație de sol portabilă pentru managementul informațiilor’, coordonat de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Proiectul a avut în vedere colectarea, rafinarea, gestiunea și partajarea informației spațiale din zone de interes cu ajutorul unui sistem multi-agent de platforme aeriene miniaturizate, coordonate printr—o stație de sol portabilă.

MASIM oferă o soluție de suport decizional și coordonare multi-agent în timp real, modulară, flexibilă și scalabilă, ușor de utilizat de către managerii de criză de la diferite niveluri ierarhice.

Tehnologia inovativă utilizată se bazează pe progresele semnificative acumulate în dezvoltarea autopiloților și senzorilor de bord, care pot fi miniaturizați la nivele de performanță deosebită și pot înlocui cu succes sistemele clasice (aeronave sau UAV-uri).

MASIM permite îndeplinirea unor misiuni noi, specifice zonelor aglomerate periculoase, în care mijloacele clasice nu sunt suficient de performante sau au costuri prohibitive.

Totodată, MASIM răspunde cerinței actuale a utilizatorilor finali referitoare la exploatarea eficientă a acestui tip de platformă de către operatori cu un nivel mediu de pregătire, la costuri reduse.

Participarea SIVECO România în cadrul proiectului reflectă experiența companiei în elaborarea de platforme IT și soluții portal.

Totodată, răspunde interesului său de extindere a expertizei în dezvoltarea de modele experimentale în domeniul materialelor, proceselor și soluțiilor inovative.

Astfel, soluția informatică propusă în cadrul proiectului vizează elaborarea unui model experimental de tip platformă IT, implementarea și optimizarea unei arii de supraveghere și a rețelei de echipamente necesare în acțiunea de survol.

Activitatea desfășurată în cadrul proiectului MASIM a fost prezentată în cadrul a numeroase evenimente internaționale:

-Conferința Internațională a educației, cercetării și inovării (ICERI2016), în Sevillia, Spania, 14-16 noiembrie 2016;
-Conferința Internațională de tehnologie, educație și dezvoltare (INTED 2017), Valencia, Spania, 6-8 martie 2017;
-Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice ‘Scientific Research and Education in the Air Force-AFASES 2017’, organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Armate ‘General MK.R.Stefanik’ din Liptovsky Mikulas din Slovacia, 25-27 mai 2017
-Conferința Internațională de educație și noi tehnologii de învățare, Barcelona, Spania, 3-5 iulie 2017.

Be the first to comment on "SIVECO România participă în proiectul de cercetare MASIM – „Sistem aerian multi agent cu stație de sol portabilă pentru managementul informațiilor”, coordonat de Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov"

Leave a comment