„Speranta pentru copii”

HOSPICE Casa Speranței a organizat, pe 19 decembrie, un mini concert de Crăciun, eveniment prin care a marcat finalizarea lucrărilor de renovare a cladirii principale a noului proiect al fundației HOSPICE Casa Sperantei – Centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, proiect destinat exclusiv copiiilor care se confruntă cu boli incurabile.

Proiect unic în Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care suferă de o boală limitatoare sau amenințătoare de viață şi pentru familiile lor, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

Centrul de la Adunatii-Copaceni conține un complex de 5 cladiri, ce vor fi destinate diferitelor forme de terapie și suport oferit micilor pacienți și familiior lor, iar la evenimentul de pe 19 decembrie a fost finalizată etapa de renovare a clădirii principale – conacul proprietății, clădire de patrimoniu. La eveniment au participat copii pacienți și familiile acestora, donatori, reprezentanți ai autorităților locale și susținători ai cauzei îngrijirii paliative. 

De asemenea, tenorul Neil Latchman a susținut un concert impresionant, care a cuprins colinde de Crăciun, dar și lucrări ale lui Bellini, Verdi  și Donizetti.  Neil Latchman a fost acompaniat de Anna Ray, care a cântat la pianul donat de pianistul Alex Stobbs, el însuși diagnosticat cu fibroză chistică, boală incurabila de care suferă mulți pacienți aflați în grija HOSPICE.

“Această zi este una specială pentru noi. Proiectul nostru prinde viata prin renovarea acestor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară – proces ce implica o provocare imensă. Ne bucuram ca prin intermediul acestui proiect vom putea ajunge să sprijinim cauza îngrijirii paliative pediatrice, iar această zi marcheaza finalizarea lucrarilor de renovare a unei cladiri absolut speciale, conacul Florescu – o clădire de patrimoniu pe care o redăm înapoi societății, cu scopul susținerii acestei cauze sociale relevante. Însă suntem încă la jumătatea drumului, mai avem nevoie de sprijin, pentru a putea ca în 2018 să deschidem acest centru. Sperăm că prin acest centru să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi aici găzduire și tratament, precum și o casă pentru familiile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.  

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, este gândit ca un spațiu în care, atunci când va fi finalizat, copiii cu boli limitatoare de viață și familiile lor vor găsi refugiu și alinare. Clădirile care există pe domeniul de la Adunații Copăceni au intrat într-un proces de renovare și utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate, lucru posibil datorită sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundației.

Centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical.

Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, HOSPICE Casa Speranţei îşi doreşte ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială.

Pentru ca Centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni să fie functional în 2018, fundația are nevoie de sprijin. Companiile pot redirecționa, până la finalul anului, 20% din impozitul pe profit, fără niciun cost suplimentar (detalii pe www.20.hospice.ro). De asemenea, cei care vor să sprijine pacienții HOSPICE o pot face trimițând un SMS cu textul OPTIMISM la 8844 sau donând pe pagina HOSPICE (https://www.hospice.ro/doneaza/).

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/ și pe Instagram https://www.instagram.com/hospice_casa_sperantei/?hl=ro

Be the first to comment on "„Speranta pentru copii”"

Leave a comment