Tabla neagra striata – informatii, utilizari si particularitati

tabla neagra striata
tabla neagra striata

Ce este tabla neagra striata?

Tabla neagra striata este un tip de material metalic cu o utilizare foarte particulara. Avand in vedere faptul ca este foarte robusta, creata special ca sa reziste la intemperii, aceasta este destinata uzului pentru realizarea scarilor si cailor de acces, in special in zone in care exista un risc ridicat de alunecare, pe care tabla neagra striata il poate preveni datorita texturii speciale, proeminente, pe care o are.

Cateva detalii de ordin tehnic despre tabla neagra striata

Tabla neagra striata este, in general, utilizata in proiectele exterioare sau in zone intens circulate, deoarece durabilitatea pe care o prezinta este un factor important in alegerea utilizarii acesteia. Acest material are o particularite si anume: modelul geometric proeminent pe care il contine pe una dintre fete, distribuit uniform, iar cealalta fata fiind perfect neteda.

tabla neagra striata

Acest material se foloseste cu fata care contine striatii in sus, tocmai pentru a oferi avantajele pentru care este ales si anume proprietatea anti-alunecare. Fata neteda fiind lasata sa ia contact cu suprafata peste care este aplicat materialul. Latimea striatiilor care se gasesc pe fata unei foi de tabla neagra striata variaza de la 1 mm la 2, alegerea fiind facuta in functie de nevoi si anume: cu cat striatiile au dimensiuni mai mari, cu atat eficienta materialului va creste.

Materialul de baza din care este realizata tabla neagra striata este otelul, ceea ce isi confera acesteia o rezistenta ridicata.

Unde se utilizeaza tabla neagra striata?

Posibilitatile de utilizare ale acestui material metalic difera, de la proiecte simple, folositoare in viata de zi cu zi precum scari, zone de circulatie intensa si asa mai departe, pana la utilizari in domenii industriale, precum constructiile de autovehicule sau nave maritime si chiar constructii industriale.

O utilizare mai putin cunoscuta despre tabla neagra striata este ca aceasta este des utilizata in realizarea masinilor de pompieri sau a ambulantelor, pricipala proprietate a sa, adica, anti-alunecarea fiind de mare valoare pentru acest tip de masini si interventiile sigure si rapide pe care acestea trebuie se le execute.

Cateva particularitati pe care le ofera tabla neagra striata atunci cand este utilizata

Dincolo de motivele clare in favoarea utilizarii acestui material si de proprietatea clara anti-alunecare, exista si o serie de particularitati cheie pe care tabla neagra striata le are, ce fac din aceasta una dintre cele mai bune solutii pentru proiectele la care se preteaza.

Putem precizia despre o foarte buna capacitate la uzura, astfel ca achizitionarea acestui material este o investitie buna facuta pe termen lung. In plus acest material serveste ca zona de auto-drenaj. De asemenea, acest material nu retine apa pe suprafata sa.

Duritatea materiei prime din care este realizata tabla neagra striata este o alta paricularitate pe care o are, intrucat pe langa rezistenta in timp, nu exista riscul ca aceasta sa cedeze sub forte mari.

Be the first to comment on "Tabla neagra striata – informatii, utilizari si particularitati"

Leave a comment