Teava rotunda trasa – informatii practice si proprietati

teava rotunda trasa
teava rotunda trasa

Teava rotunda trasa, care mai este cunoscuta de specialistii in constructii sub numele de teava fara sudura, este un material de constructii cu utilizari varite, deoarece detine o serie de proprietati importante.

teava rotunda trasa

Teava rotunda trasa de realizata dintr-un lingou de otel care este incalzit la temperaturi foarte mari, intins si tras pe o forma, pana in momentul in care ajunge la forma unui tub gol. Astfel, rezulta un material rezistent, deoarece este realizat din otel si cu forma circulara.

Trei proprieti importante pe care le are teava rotunda trasa

  1. Rezistenta foarte buna la presiuni ridicate
  2. Detine o forma perfect uniforma
  3. Rezistenta foarte mare la sarcini

Ce avantaje ofera teava rotunda trasa si de ce este preferata de specialistii in constructii?

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera acest material de constructii este capacitatea ridicata de a rezista la presiuni mari.

In cazul unui alt tip de material din aceiasi gama, punctul cel mai slab dintr-o teava de otel este reprezentat de punctul de sudura, dar pentru ca teava rotunda trasa nu are deloc puncte de sudura aceasta are o rezistenta ridicata pe intreaga sa lungime. Acest lucru face ca si rezultatele calculelor de presiune sa fie mai usor de atins, deoarece nu trebuie sa se mai ia in calcul calitatea sudurii.

Chiar daca uneori teava rotunda trasa poate avea un pret mai ridicat decat cea sudata, aceasta capacitatea ridicata de a rezista la presiuni mari va permite sa folositi tevi rotunda trase mai subtiri si mai usoare, iar astfel costul aproape ca se va egaliza. Aceste avantaj face ca acest material sa fie si mai fiabil. Tot datorita faptului ca nu are deloc puncte de sudura acest material nu va putea fi supus unei defectiuni care ar putea aparea mai tarziu.
Mai mult decat atat, teava rotunda trasa are o sectiune transversala perfect rotunda si o finisare de execeptie datorita lipsei punctele de sudura. De asemenea, acest material se comporta foarte bine in conditii grele, ceea ce inseamna ca poate fi folosit in medii cu temperaturi scazute sau ridicate.

Unde utilizeaza specialistii tevi rotunde trase?

In general, specialistii utilizeaza tevi rotunde trase in domeniul constructiilor. Acestea sunt utilizate ca element structural acolo unde este nevoie de o rezistenta mecanica superioara.
Pricipalele aplicatii de utilizare sunt urmatoarele:

  • Constructia de nave maritime
  • Conducte pentru transportul fluidelor sau gazelor non-agresive
  • Platforme petroliere
  • Recipiente aflate sub presiuni ridicate
  • Piese pentru masini
  • Platforme maritime

La Mesteru Manole gasiti teava rotunda trasa la un pret foarte bun!

Be the first to comment on "Teava rotunda trasa – informatii practice si proprietati"

Leave a comment