Tony Blair: Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru alt referendum

Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum pe tema Brexit, deoarece probabil Parlamentul nu va aproba acordul negociat de prim-ministrul Theresa May, a declarat vineri Tony Blair, fostul prim-ministru britanic, citat de Reuters.Fostul prim-ministru britanic consideră că cetăţenii ar trebui să ia decizia finală, dacă Parlamentul va respinge acordul pentru Brexit negociat de Theresa May şi reprezentanţii Marii Britanii.

La mai puţin de patru luni de la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Theresa May a amânat votul acordului în Parlament, după ce a admis că cel mai probabil va fi respins.

„Ştim care sunt opţiunile pentru Brexit. Parlamentul va trebui să se decidă asupra uneia dintre ele. Dacă Parlamentul nu poate decide, ar trebui să întrebe din nou cetăţenii”, a declaraat Tony Blair.

Tony Blair s-a adresat liderilor statelor membre UE în Bruxelles şi a transmis că Blocul comunitar ar trebui să facă anumite schimbări care să convingă Marea Britanie să anuleze Brexit.

„Acum este momentul să ne pregătim- Parlamentul trebuie să prezinte opţiunile într-o manieră sensibilă, pentru a ajunge la un acord sau la un referendum; Europa trebuie să dea asigurări că dacă Marea Britanie e pregătită să reconsidere decizia, va face acelaşi lucru”, a declarat Tony Blair, care a ocupat funcţia de prim-ministru în perioada 1997-2007.

Dacă Uniunea Europeană se oferă să facă unele reforme, va demonstra că „liderii politici ai Europei şi ai Marii Britanii au ascultat îngrijorările persoanelor care au votat pentru Brexit şi că sunt dispuşi să facă schimbări care să nu dăuneze nimănui”.

Tony Blair a făcut apel în mai multe rânduri pentru anularea procesului de Brexit. Fostul prim-ministru consideră că Marea Britanie şi Uniunea Europeană se pregătesc pentru un Brexit fără acord, care va dăuna economiei.

Be the first to comment on "Tony Blair: Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru alt referendum"

Leave a comment