ULTIMA ORĂ Rusia a redeschis traficul maritim în strâmtoarea Kerci, după incidentul cu Ucraina/ UPDATE: Diplomat ucrainean, convocat la Ministerul rus de Externe

Rusia a redeschis traficului maritim în strâmtoarea Kerci, între Marea Neagră şi Marea Azov, după ce trei nave ucrainene au fost oprite şi confiscate de forţele navale ruse, a declarat un reprezentant al autorităţilor portuare din regiunea Crimeea, citat de agenţia Tass.

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat luni la Ministerul de Externe de la Moscova pentru explicaţii privind „acţiunea agresivă şi provocatoare” a Kievului în zona apelor teritoriale ruse din Marea Neagră, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

„Astăzi (luni, n.red.), însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat la Ministerul rus de Externe. Motivul convocării sale fiind acţiunea agresivă şi provocatoare a Ucrainei”, a afirmat Zakharova, potrivit agenţiei Tass.

„Din ce înţelegem, această provocare şi întreg setul de acţiuni provocatoare a fost pregătit în avans”, a adăugat reprezenta MAE rus.

Totodată, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a condamnat acţiunile forţelor navale ucrainene în strâmtoarea Kerci, care au fost foarte periculoase şi au periclitat traficul maritim şi siguranţa oamenilor din zonă.

Lavrov a mai afirmat că situaţia din strâmtoarea Kerci este fără echivoc o provocare, iar Kievul a încălcat prevederi cheie ale legislaţiei internaţionale, potrivit site-ului Sputnik News.

Navele ucrainene confiscate se află în acest moment în portul rus Kerci, potrivit unui corespondent al agenţiei Tass.

Be the first to comment on "ULTIMA ORĂ Rusia a redeschis traficul maritim în strâmtoarea Kerci, după incidentul cu Ucraina/ UPDATE: Diplomat ucrainean, convocat la Ministerul rus de Externe"

Leave a comment