Un spectacol despre valorile Europei, pe scena Teatrului Odeon. Anul acesta, sfârsitul va fi mai bun

Cu acest subtitlu, spectacolul Europium al companiei RootlessRoot vine la Bucuresti miercuri, 15 martie, de la ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, pentru a ne reaminti că sfârsitul poate fi totodată o deschidere spre un nou început.

Asa cum afirmă si Jozef Frucek, unul dintre întemeietorii companiei, alături de Linda Kapetanea, ‘un element important al reprezentatiei noastre este faptul că uneori trebuie să ucidem trecutul, să lăsăm deoparte marile idei de odinioară, fiindcă nu mai sunt functionale si ne trag după ele în mocirlă. Trebuie să le înlocuim cu altele noi, mai bune. Altminteri nu putem merge mai departe’.

Criticile au fost elogioase încă de la primele reprezentatii ale spectacolului Europium:
‘Într-o Europă aflată în criză, nimic nu mai este sigur: nici valorile create, nici cultura. RootlessRoot ne pregătesc însă pentru un singur lucru: sfârsitul, oricare ar fi el, va fi cu sigurantă unul mai bun. Ca un nou început, ca o promisiune proaspăt făcută pentru viitorul nostru si al Europei, cu noi istorii încă si mai fascinante, în care arta si cultura vor juca rolul principal.’ (Yorgos Mitropoulos, Europa viitorului, gr.euronews.com, 2015)

‘Genial si perfect din punct de vedere estetic, cu excelenti dansatori si performeri care nu se opresc doar la dans, Europium îmbină coregrafia dinamică, simbolismul si imaginea, care cuprind desfăsurarea tragicomică a unei lumi ajunse la sfârsit, pentru a renaste apoi, lăsând albul să urmeze negrului.‘ (Kiki Pap, joinradio.gr)

Spectacolul de la Bucuresti este recomandat de Festivalul LIKE CNDB 2017. Semnificatia colaborării este subliniată de Vava Stefănescu, coregraf si manager al CNDB: ‘În festivalul LIKE avem o traditie de a colabora cu parteneri cu care construim legături: între arte, între tări, dar mai ales între oameni. În 2017, schimbăm idei si, împreună cu Fundatia Culturală Greacă si Centrul Ceh, vă invităm la Odeon la un spectacol grăitor pentru multitudinea de valori, inclusiv europene, pe care le promovăm în dialogul cu publicul din România’.

Evenimentul este organizat de Fundatia Culturală Greacă si Centrul Ceh, în parteneriat cu Teatrul Odeon, Centrul National al Dansului si Ambasada Republicii Cehe. Proiectul este initiat de Centrul Cultural ‘Onassis’ din Atena si de RootlessRoot, în colaborare cu Centrul de Dans JoJo-Oulu.
Sponsori: Atlas Corporation, CytoGenomic, Dirent, Orphee Beinoglou-Orbit Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, TPG. Parteneri media: AGERPRES, B-Critic, Happy TV, LiterNet, MKlasica Melos, Observator cultural, RFI România, Radio România Cultural, Scena9.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete si pe site-ul Teatrului Odeon:https://bilete.teatrul-odeon.ro/Step15_ChooseTickets.aspx
Pretul biletelor: 21,20 si 12,72 lei.

Mai multe informatii despre proiectul Europium pot fi găsite aici:http://rootlessroot.com/performances/43-europium
Facebook event: https://www.facebook.com/events/280947468992634/

Be the first to comment on "Un spectacol despre valorile Europei, pe scena Teatrului Odeon. Anul acesta, sfârsitul va fi mai bun"

Leave a comment