Un vin bun pe masa de Crăciun

Compania Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, a lansat „Un vin bun pe masa de Crăciun”, un demers de promovare a preparatelor tradiționale asociate cu vinuri autentice românești.

La Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, simbol de preț al Jidvei, au fost invitați bloggeri culinari și de lifestyle: Iulia Matache, Marius Dragne, Mihaela Ivan și Andrei Iliescu. Chef Daniela Drăguț a reinterpretat rețetele tradiționale de Crăciun, iar somelierul Magdalena Crișan a ales soiurile potrivite de vin.

„La Jidvei, o moștenire de generații este susținută de tehnologia modernă. Un vin bun pe masa de Crăciun aduce împreună cele două lumi, tradiția și inovația, pentru a asigura astfel continuitatea peste generații a rețetelor și vinurilor autentice românești. Gusturile de altă dată, într-o interpretare modernă, au fost asociate cu vinuri nobile de pe Târnave”, a spus Ana Necșulescu, Marketing Manager Jidvei.

Printre asocierile de rețete și vinuri s-au numărat terina de curcan cu urdă de capră, alături de Spumant Jidvei Extra Dry; pieptul de pui cu capere, sos de lămâie și spumă apio, alături de Grigorescu Gewurztraminer; iepure în fenicul cu piure de cartofi, asociat cu Tezaur Riesling; friptură de ceafă de porc cu mere caramelizate, alături de Maria Pinot Gris din gama Owner’s Choice; sărmăluțe cu mămăligă și cruton de bacon, asociat cu Vinars Jidvei – VSOP.

Vinurile propuse în cadrul meniului de Crăciun pot fi regăsite în rețeaua de hypermarketuri din România, precum și în magazinele de specialitate. Gamele exclusivisite Owner’s Choice și Mysterium pot fi comandate de pe e-shop-ul oficial Jidvei, www.shop.jidvei.ro.

 

Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu. În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 200 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

www.jidvei.ro

 https://shop.jidvei.ro/

Be the first to comment on "Un vin bun pe masa de Crăciun"

Leave a comment