Va fi introdusă o nouă TAXĂ! Cine o va plăti

Ministerul Finanțelor susține un proiect de lege, prin care Codul Fiscal urmează să fie modificat pentru a introduce o nouă taxă. La sfârșitul lunii aprilie proiectul a fost adoptat de către senatori și urmează să primească și votul Camerei Deputaților.

În acest sens, Guvernul Dăncilă a transmis mai multe recomandări de natura legislativă, iar pe lângă acestea, Executivul şi-a arătat susţinerea faţă de noua modificare, conform Știripesurse.ro.

Oficialii consideră că astfel, ar putea ”acoperi viziunea de impozitare şi taxă locală” din viitorul Cod al finanţelor locale. Mai mult, Guvernul dă de înţeles că este de acord cu acest proiect şi aşteaptă doar decizia Parlamentului.

Potrivit iniţiativei legislative, autorităţile vor putea impune taxe şi impozite şi pentru turnurile de susţinere a turbinelor eoliene, pe lângă cele impuse pentru clădiri.

Această modificare a fost susţinută chiar de Ministerul Finanţelor care consideră că această taxă este utilă, în urma eliminării ”taxei pe stâlp”.

Iniţiatorii proiectului au propus completarea legii cu următoarea prevedere: ”În categoria clădirilor se includ şi turnurile de susţinere a turbinelor eoliene”.

Be the first to comment on "Va fi introdusă o nouă TAXĂ! Cine o va plăti"

Leave a comment