Veloteca lanseaza celebra marca franceza de biciclete SUNN

In 1982, Max Commencal, celebru in lumea ciclismului extrem, punea bazele companiei MX Franta, o afacere de dimensiuni reduse. Aceasta mica idee de business a dat nastere la primul BMX, denumirea acestor biciclete purtand numele companiei infiintate de el. La scurt timp, Max reinventeaza compania, lansand noile biciclete SUNN, un nume care a devenit o marca a excelentei pe scena sportului outdoor pe doua roti.

Bicicletele SUNN au facut istorie in industria MTB-ului francez si international

Anul 1984 a reprezentat un nou pas in evolutia bicicletelor SUNN, compania lansand modelul BMX Elite Mini, dand un nou imbold pietei de biciclete pentru copii, la momentul respectiv neglijata. BMX-urile SUNN au devenit cunoscute datorita faptului ca aveau cadrul produs din aluminiu, pana la momentul respectiv existand doar cadre realizate din CRMO (un aliaj de otel, din crom si molibden). In acelasi an, este lansat si modelul BMX Junior Evolution, precum si modelele L, LX si GLX. Copiii incep sa dezvolte o subcultura a bicicletelor BMX, inventand tot felul de scheme, acrobatii si incepand sa se provoace la competitii de sarit obstacole.

In 1985 apar noi modele de biciclete pentru competitii: SUNN RIB Pro si SUNN Mini Pro. Aceste doua modele, imbinand ingineria si design-l cu experienta si skill-urile utilizatorului, incep sa defineasca reteta succesului in sportul extrem pe doua roti. Marca SUNN reprezinta un fenomen revolutionar in domeniul marketingului de biciclete, dovedind ca, pentru a ajunge pe culmile succesului, nu e de ajuns doar sa ai produse bune, ci sa te si implici activ in comunitatea clientilor pasionati de produsele tale. In anul 1987, gamei de BMX se alatura modelele Expert, Superclass Alu Pro si ZeroNine.

1988 reprezinta anul nasterii MTB-ului SUNN, cel care va deveni emblematic pentru aceasta marca. Max Commencal incepe sa dezvolte MTB-uri plecand de la cadrul de BMX si ajustandu-i dimensiunile pentru a se potrivi unei biciclete MTB.

Anul 1991 este un an de referinta pentru bicicletele SUNN, fiind un an al schimbarii. Compania lanseaza modelele SUNN 5003R (ales modelul anului de catre revista VELO VERT) si gama SUNN 1003, o gama de MTB-uri simple si rezistente, cu un design minimalist si bine gandit, si tuburi din otel cu diametru redus. Aceste modele de MTB au marcat profund evolutia acestor tipuri de biciclete, devenind un adevarat fenomen al anilor ?90.

REVOLT 2 este urmatoarea lovitura de gratie in lumea bicicletelor, modelul aparand in 1995. Avand suspensie integrala, REVOLT 2 intra in istorie datorita lui Eric Barone, care reuseste sa depaseasca 200km/h cu acest model MTB. Acelasi Eric Barone va continua sa isi depaseasca recordul, in 1997 depasind 210 km/h iar in 2015, la impresionanta varsta de 54 de ani, atinge 223,3 km/h.

Tot in anul 1995 au aparut BMX-urile cu roti de 26′ si gama de biciclete de sosea.

In 1999, Gama SUNN ajunge la peste 40 de modele. Aceasta include modele Racing, Road, BMX, MTB si Cruiser.

Anii 2003, 2007, 2008, 2013 si 2016 reprezinta alti ani de cumpana pentru brand-ul SUNN, lansandu-se noi si noi modele, din ce in ce mai performante si mai impresionante.

Din 2017, Veloteca, unul dintre cele mai mari magazine de biciclete, aduce in premiera in Romania bicicletele marca Sunn. Modelele care fac parte din categoriile MTB: Junior, Cross Country, Enduro, All Mountain, Trail si Electric sunt disponibile pe site-ul Veloteca.ro si in magazinul din Sos Iancului 100, Sector 2, Bucuresti.

Be the first to comment on "Veloteca lanseaza celebra marca franceza de biciclete SUNN"

Leave a comment