Vila din Italia a unui prezentator de televiziune rus, care e vizat de sancţiuni europene, a fost incendiată

Vila pe care un prezentator de televiziune din Rusia o deţine pe malul lacului Como şi care fusese pusă sub sechestru de guvernul italian în urma sancţiunilor impuse pentru invazia Ucrainei, a fost afectată de un incendiu, informează EFE.

Imobilul de lux se află în localitatea Menaggio şi este proprietatea lui Vladimir Solovyev, un prezentator de televiziune care e considerat unul dintre cei mai mari propagandişti ai regimului lui Vladimir Putin, fiind inclus pe lista persoanelor vizate de sancţiunile impus de Uniunea Europeană (UE).

Incendiul s-a declanşat la primele ore ale zilei de miercuri şi, potrivit presei locale, este investigat ca provocat de o mână criminală, deoarece în interior au fost găsite cauciucuri arse.

În ultimele zile au apărut mai multe graffiti-uri cu insulte la o altă vilă pe care Solovyev o deţine în zonă, mai exact la Pianello del Lario, tot pe malul lacului Como, o destinaţie de lux a milionarilor din întreaga lume.

Solovyev e prieten cu Putin

Prezentatorul, un prieten apropiat al lui Putin, este unul dintre magnaţii ruşi căruia guvernul italian i-a rechiziţionat bunurile în acord cu partenerii europeni ai UE şi ca represalii pentru războiul din Ucraina.

Concret, Solovyev a pierdut aceste două imobile de pe malul lacului Como estimate la aproximativ opt milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Prezentatorul a denunţat public punerea sub sechestru a bunurilor sale în emisiunea “Diritto e rovescio”, difuzată de Mediaset: “Vilele le-am plătit eu, controlaţi şi verificaţi banii pe care i-am cheltuit”, a denunţat el, asigurând că sancţiunile reprezintă “un furt ce contravine legii”.

 

Be the first to comment on "Vila din Italia a unui prezentator de televiziune rus, care e vizat de sancţiuni europene, a fost incendiată"

Leave a comment