Vremea azi, 16 februarie. Vin zile geroase și mohorâte, în toată țara

Astăzi avem vreme deosebit de rece, iar în nord, în centru și în nord-est prindem o dimineață geroasă. Se anunță o zi însorită, prin sud-est se întețește vântul, iar la noapte, în depresiuni, minimele coboară până la – 20 de grade.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde va domina atmosfera însorită.

Vântul are unele intensificări în zona litoralului și va spori senzația de frig, iar maximele au valori negative și nu trec de – 1 grad Celsius.

O situație similară avem și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: va fi vreme rece, cu soare în cea mai mare parte a zilei și temperaturi care se opresc la 0 grade.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina norii apar sporadic. Atmosfera va fi extrem de rece în special în nordul provinciei, pe unde maximele nu vor depăși – 5 grade Celsius.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme rece pentru data din calendar. Și pe-aici se anunță o zi însorită, dar temperaturile nu trec de 0 grade.

În ținuturile vestice va fi puțin mai cald: la amiază, maximele urca până la 3 grade Celsius. Norii se înmulțesc, dar este foarte puțin probabil să apară precipitații.

În Transilvania, după o dimineață geroasă, atmosfera se menține foarte rece și pe parcursul zilei, chiar dacă, pe aici, norii apar destul de rar. Maximele nu depășesc 0 grade, însă la noapte, în depresiuni, vom avea temperaturi de – 20 de grade Celsius.

În Oltenia găsim mult soare, puțini nori, iar în vestul provinciei se va înregistra maxima zilei: 5 grade Celsius la Drobeta Turnu Severin.

În ținuturile sudice prindem atmosferă schimbătoare, cu soare, înnorări, dar și fulguieli – pe spații mici. După orele prânzului, temperaturile ajung la 1 grad Celsius.

Vremea în țară

 

Miercuri temperaturile cresc destul de mult, însă dimineața vremea rămâne deosebit de rece în cea mai mare parte a țării.

După-amiază, în vest, în nord și în centru vin precipitații slabe sub toate formele și se poate forma polei. La munte predomină ninsorile, iar vântul se întețește în nord-est și în sud-vest.

Joi se mai încălzește în sud, dar în rest se face mai frig. În nord și în centru vor fi ninsori, ploi sau lapoviță, iar în zona montană va ninge în cea mai mare parte a zilei. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar și în sudul, în centrul și în estul țării.

Vineri, în vest găsim temperaturi mai mari decât normalul perioadei, însă în jumătatea estică valorile termice vor fi mai mici decât cele normale pentru data din calendar.

Spre seară și în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi înnorări, iar în nord-vest, în nord și în centru apar precipitații sub toate formele. La munte o să ningă, iar în zonele mai joase vor fi și ploi, și lapoviță.

 

Vremea în București

 

În București va domina atmosfera însorită, dar vremea se menține rece. La amiază, termometrele nu vor indica mai mult de 1 grad Celsius, iar la noapte temperatura va scădea foarte mult: vor fi – 9 grade în centrul orașului și până la – 11 grade la periferie.

Miercuri se încălzește, însă dimineața vremea va fi foarte rece. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar pe seară se înnorează, iar în cursul nopții e posibil să fulguiască.

Joi se face și mai cald, iar maxima atinge 8 grade Celsius. Soarele se arată trecător, pe timpul zilei e posibil să plouă, iar în noaptea de joi spre vineri temperatura scade foarte mult și sunt condiții de lapoviță și ninsoare.

Vineri se face mai răcoare, iar la amiază nu vor fi mai mult de 2 grade. Pe timpul zilei se adună norii, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă temperatura coboară până la – 6 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte avem o dimineață geroasă, iar la altitudini mari gerul va persista toată ziua. Norii apar destul de rar și doar izolat e posibil să mai cadă câțiva fulgi de zăpadă, iar vântul va avea unele intensificări pe crestele montane.

Miercuri se încălzește, dar dimineața va fi tot geroasă. Vor fi înnorări și vor predomina ninsorile, iar pe seară și noaptea, la altitudini mari, vântul va viscoli ninsoarea.

Joi se menține vremea închisă. Va ninge în majoritatea masivelor, iar în zona înaltă va fi iarăși viscol.

Vineri se anunță încă o zi mohorâtă, iar pe seară și în cursul nopții va ninge pe arii extinse în masivele nord-vestice.

Be the first to comment on "Vremea azi, 16 februarie. Vin zile geroase și mohorâte, în toată țara"

Leave a comment