WiBAS(TM) – Connect al Intracom Telecom, ales de EOLO SpA pentru rețeaua rezidențială wireless Ultra-Broadband din toată Italia

Compania a fost selectată pentru proiectul EOLO pe 5 ani pentru conectarea fiecărei locuințe la viteze 5G

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a cărui subsidiară în România este Intrarom, a anunțat astăzi că EOLO SpA, un operator de telecomunicații din Italia care se axează pe servicii ultra-broadband în zonele sub-urbane și rurale, a ales sistemul său WiBAS?-Connect pentru implementarea unei rețele rezidențiale wireless ultra-broadband în Italia rurală. EOLO intenționează să finalizeze instalarea noii sale rețele în 5 ani, fiind prima companie care oferă viteze 5G clienților rezidențiali și corporate.

În cadrul acestui contract valorând mai multe milioane, Intrarom Telecom va furniza sistemele sale Point-to-Multipoint (PtMP) companiei EOLO, permițând operatorului să dispună de o rețea wireless pentru a conecta clienții rezidențiali și corporate din Italia ce nu pot fi conectați prin fibră și ADSL/VDSL. Prima etapă de implementare PtMP va permite companiei EOLO să își sporească acoperirea (13 regiuni, 70 provincii) în Italia și să ofere viteze de internet de până la 100Mbps abonaților săi. Obiectivul principal este acela de a realiza o rețea PtMP pentru sute de mii de abonați, reprezentând stații de bază și CPE-uri funcționând într-o bandă de frecvență de 28GHz, banda care a fost atribuită recent de guvernul italian societății EOLO.
Instalarea WiBAS?-Connect face parte din ampla investiție actuală a EOLO în rețeaua sa care se extinde rapid în toată Italia, țintind astfel să devină primul furnizor de servicii ultra-broadband pentru abonați suburbani și rurali din țară. Tehnologia Multipoint a Intracom Telecom a fost selectată după o testare riguroasă de către experții EOLO. WiBAS?-Connect s-a dovedit a fi cea mai bună soluție disponibilă pe piață care să satisfacă o listă lunga de criterii tehnice.

Comentând pe marginea atribuirii proiectului, dl Luca Spada, Președintele Consiliului de Administrație și Directorul Executiv al EOLO a declarat: ‘Pe măsură ce EOLO își extinde acoperirea și introduce noi servicii cu valoare adăugată abonaților săi, era important să creăm un parteneriat strategic cu o societate precum Intracom Telecom care sa ne poate ajuta să ne atingem obiectivele de a oferi servicii 5G în mai multe regiuni din Italia, pentru a îmbunătăți experiența abonaților’. Dl Spada a mai adăugat: ‘Începând din al doilea semestru din 2017, o rețea 5G capabilă să asigure o conectivitate reală de 100Mbps la descărcare și 50Mbps la încărcare va ajuta țara noastră să obțină o poziție de lider în 5G, concentrându-se pe acele zone periferice unde rețelele cu fibră nu vor fi dezvoltate în următorii ani’.

Dl. Mohamed Ahmed, Președintele Consiliului de Administrație & Directorul Executiv al Intracom Telecom, a declarat: ‘Suntem încântați să încheiem un parteneriat cu EOLO și să îi sprijinim în viziunea lor de a fi primul furnizor în Italia de conectivitate internet Ultra-Broadband pentru abonații rezidențiali din zona rurală. Am lucrat intensiv cu EOLO în ultimii ani pentru a oferi tehnologia noastră de ultimă generație pentru a îndeplini cerințele lor stricte. Suntem hotărâți să contribuim la succesul lor’.

În ultimii 40 de ani Intracom Telecom a acumulat experiență în furnizarea de soluții inovative de acces wireless, dezvoltând și implementând cu succes sistemele sale Point-to-Multipoint cu numeroși operatori din Europa, Asia de Sud-est și Africa, răspunzând cererii tot mai mari pentru servicii de acces broadband.

Despre EOLO SpA Italy

EOLO SpA, înființată în 1999, este lider pe piața operatorilor de telecomunicații în servicii de conectivitate internet, telefonie VoIP și servicii de valoare adăugată. EOLO este lider în afacerile broadband wireless, datorită rețelei EOLO deținută în totalitate. În ultimul an fiscal veniturile EOLO au atins 76 milioane de euro cu o creștere de 33% în anul precedent. EOLO este o rețea wireless independentă de mare viteză care oferă acces la internet în zonele rurale în care tehnologia tradițională nu este disponibilă. EOLO se bazează pe o infrastructură deținută integral, complet independentă de alte companii de telecomunicații din Italia. Infrastructura folosește repetoare radio wireless care transmit semnalul în 13 regiuni italiene. Serviciile oferite prin EOLO vizează atât consumatori finali cât și piețele corporative iar vitezele broadband ating până la 1 Gb/s. Sediul EOLO se află în Busto Arsizio (în apropiere de Aeroportul Internațional Malpensa), într-un campus de 13.000 mp în care lucrează peste 300 de angajați. EOLO este o societate privată bazată pe investiții în Italia. Pentru mai multe informații vizitați www.eolo.it

Despre Intracom Telecom

Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând cu succes în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Mai mult, societatea oferă un portofoliu competitiv de soluții software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, rețele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental. Compania investește susținut în activitatea de cercetare-dezvoltare, dezvoltând produse de ultimă generație și soluții integrate capabile să asigure îndeplinirea cu succes a cerințelor clienților. Peste 100 în mai mult de 70 de țări la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord. Pentru mai multe informații, vizitați www.intracom-telecom.com

Despre Intrarom

Intrarom, subsidiară a Intracom Telecom, și-a consolidat în mod constant poziția de vendor important al pieței de telecomunicații din România, și în prezent are aproximativ 250 de angajați și o suprafață industrială totală de 33.000 mp. Susținută de o infrastructură solidă care are la bază o investiție de 24 milioane de euro, experiența companiei acoperă următoarele linii de business: soluții la cheie pentru companii din sectorul telecomunicații, soluții integrate IT&C pentru sectorul public, aplicații personalizate și soluții pentru utilități și bănci, precum și producția de echipemante de telecomunicații.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.intrarom.ro.

Information for news editors: Magda Mischie — Marketing & Communications Manager
Phone: +40.21.20.40.960; Email: magdam@intrarom.ro, www.intrarom.ro

Be the first to comment on "WiBAS(TM) – Connect al Intracom Telecom, ales de EOLO SpA pentru rețeaua rezidențială wireless Ultra-Broadband din toată Italia"

Leave a comment