ZAIAFEST: Cramele mici românești ies la soare, la aer curat

ZAIAFEST – Crame din șapte zări și bucătari vestiți organizează ospăț mare între 26 și 28 mai la Verde Stop (pe strada Barbu Văcărescu 162 – 164).

ZAIAFEST, primul festival dedicat cramelor mici românești propune un ospăț pe cinste, cu vinuri și mâncăruri alese, în miez de primăvară. Să fie bine înțeles, ZAIAFEST nu este un târg de vinuri. Nu are loc într-un hotel sau în vreun pavilion expozițional. Este un zaiafet cum se cuvine, ce scoate vinul la lumină, la soare, la iarbă verde, îl toarnă molcom în pahare și îl însoțește cu mâncare bine meșteșugită. ZAIAFEST este despre prieteni și despre conversații purtate în tihnă, la un pahar de vin bun.

Și pentru că veni vorba, iată care sunt cramele românești care vor da cep butoaielor și îi vor răsfăța pe mușterii cu vinuri care mai de care mai elegante, pline de finețe și rafinament:
Crama Dagon — amenajată la Mizil, pe Valea Prahovei, în cadrul Cramelor Halewood, aduce la ZAIAFEST vinuri cu denumire de origine controlată (DOC) Dealu Mare, din soiurile: Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Fetească Albă și Sauvignon Blanc;
Crama Histria — situată la malul mării, într-un loc unde soarele răsare direct în vie, la Cogealac în Constanța, aduce razele soarelui în sticle DOC Colinele Dobrogei din soiurile de struguri: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și Chardonnay;
Crama Liliac — o cramă tânară, situată în inima Transilvaniei, aproape de Reghin, într-o zonă cu o bogată tradiție viticolă, aduce la festival vinuri DOC Lechința din soiurile: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Pinot Noir, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră, Chardonnay, Gewurztraminer și Merlot;
Crama Delta Dunării —construită în tradiția italiană în inima deltei românești, ce aduce la ZAIAFEST vinuri DOC Sarica Niculițel din soiurile Aligote, Riesling Italian, Fetească Regală, Merlot, Babească Neagră și Fetească Neagră;
Crama Gramma —construită după modelul podgoriilor de familie din regiunea franceză Provence, este situată în zona Iașilor și aduce la București vinuri DOC Dealurile Moldovei, Bucium-Iași din soiurile de struguri: Fetească Albă, Fetească Regală și Aligote;
Casa de vinuri Ștefănești — așezată pe Dealurile Munteniei, în Argeș, vine la ZAIAFEST cu vinuri DOC Ștefănești, din soiurile: Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Romanească, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rihn Riesling, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon;
Crama Carastelec — localizată în regiunea viticolă Crișana, una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din Transilvania, aduce la București vinuri DOC Crișana din soiurile de struguri Pinot Noir, Fetească Regală, Rhein Riesling și Pinot Gris.

Și cum ZAIAFEST n-ar fi adevărat zaiafet fără bucate alese, la Verde Stop se vor găsi de-ale gurii pentru toate gusturile, proaspete și pregătite de vestiți bucătari: de la frigărui de berbecuț (preparate de Arrosticini) până la porchetta, trufe transilvănene și chevre (de la Bistro de l’Arte) și french gourmet (marca Voila). Apoi pește și fructe de mare pregătite ca la turci (de Pește Pâine), clătite sărate și dulci de te lingi pe degete (făcute de Holy Crepes), dar și zaharicale și înghețată din cea mai bună (Moritz Eis).

Accesul la ZAIAFEST se va face pe bază de bilet, prețurile fiind de 17 lei pentru tichetele de o zi sau 45 de lei pentru abonamentele ce permit accesul la toate cele trei zile de festival.
Organizatorii pun la dispoziția publicului și o promoție Early Bird, astfel încât până în data de 19 mai, abonamentele vor avea prețul promoțional de 39 de lei.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua IaBilet.ro (Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agențiile Perfect Tour, standul de bilete de la stația de metrou Unirii (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman și IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara, la Hard Rock Cafe), precum și în zilele de festival, la intrare și pe aplicațiile de IOS și Android IaBilet.

ZAIAFEST este un eveniment sponsorizat de KAUFLAND, savurat de RADIO GUERRILLA si organizat de Mixtopia — LIVEPRO Events.
Facebook: https://www.facebook.com/Zaiafest/
RSPV: https://www.facebook.com/events/294436847664338/

Be the first to comment on "ZAIAFEST: Cramele mici românești ies la soare, la aer curat"

Leave a comment