Zeci de hectare de pășune și pădure, distruse de un incendiu de vegetație produs de inconștiența unui localnic

Un incendiu de vegetație produs de inconștiența unui localnic a mistuit aproape 60 de hectare de pășune și 15 hectare de pădure la marginea localității buzoiene Cislău.

Din cauza vântului care bătea cu putere în zonă, focul a ajuns în apropierea caselor. Intervenția pompierilor a fost complicată şi de terenul accidentat.

În judeţul Dâmboviţa un alt incendiu de vegetaţie uscată s-a extins cu repeziciune şi a pus în pericol o staţie de GPL.

Incendiul din Buzău ar fi pornit de la un foc pus de un localnic pentru arderea vegetației. Din cauza vântului puternic flăcările au scăpat de sub control și au ajuns în apropierea caselor. A fost un coșmar pentru săteni, care au sărit cu toții să stingă vâlvătăile.

Dumitru Mitroiu, primar suspendat Cislău: “Până la venirea pompierilor localnicii sunt cei care au salvat casele din jurul focului.”

Pentru că terenul era accidentat, pompierii, pădurarii și localnicii au urcat pe jos pentru a lichida focarele. În ajutor au venit şi jandarmii.

Flăcările întețite de vânt amenințau să se extindă și în alte zone.

Cornel Tunsoiu, ISU Buzău”Intervenția de astăzi este foarte dificilă. A plecat de undeva din pășune, vântul a bătut cu viteză foarte mare, a ajuns în partea de litieră, unde este stratul de frunză foarte uscată.”

Flăcările alimentate de vântul puternic au mistuit 60 de hectare de pășune și s-au extins și la pădurea din apropiere.

George Tăicuțu, șef Ocol Silvic Cislău: ”Focul a fost propagat de vânt, au ars aproximativ 60 de ha de pajiște și, din păcate, focul a intrat și în pădure, pe o suprafață de aproximativ 15 ha.”

De la începutul acestei luni doar în județul Buzău pompierii au intervenit la stingerea a 60 de incendii de vegetație, în care au ars peste 2.000 de hectare. La sfârșitul săptămânii trecute, pe un teren de lângă Focșani, unde avusese loc un incendiu de vegetație, a fost găsit cadavrul unui bărbat.

Şi în judeţul Dâmboviţa a fost panică, tot din cauza unui incendiu de vegetație, izbucnit la mică distanţă de o stație GPL și un depozit cu gaz petrolier lichefiat. Din fericire, după aproape două ore de intervenţie, incendiul a fost lichidat. Au ars circa patru hectare de vegetație.

Be the first to comment on "Zeci de hectare de pășune și pădure, distruse de un incendiu de vegetație produs de inconștiența unui localnic"

Leave a comment