Zelenski a demis doi generali ucraineni de top: “Nu am timp să mă ocup de toți trădătorii”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, joi, că a demis doi generali de rang înalt, pe care i-a catalogat drept „antieroi” și „trădători”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a demis doi generali ucraineni de rang înalt, numindu-i “antieroi”, în discursul său postat joi seară pe rețelele de socializare.

Astăzi a fost luată o altă decizie cu privire la antieroi. Acum nu am timp să mă ocup de toți trădătorii. Dar, treptat, toți vor fi pedepsiți”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

Generalii – fostul șef al Departamentului principal de securitate internă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Naumov Andriy Olehovych, și fostul șef al Biroului Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Kherson, Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych – au fost deposedați de gradul lor.

Acei militari din rândul ofițerilor superiori care nu s-au hotărât unde este patria lor, care încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean în ceea ce privește protecția statului nostru, a libertății și independenței sale, vor fi în mod inevitabil lipsiți de gradele militare superioare. Generalii aleatorii nu au ce căuta aici!”, a adăugat a declarat Zelenski.

Negocierile ruso-ucrainene continuă și vineri

O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene va avea loc vineri, dar în format online. Anunţul vine la o zi după ce Kremlinul a anunţat că discuţiile de la Istanbul nu au avut un rezultat promiţător.

Negocierile de la Istanbul nu au adus nimic promiţător, nici un avans decisiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Unul dintre consilierii președintelui Zelenski a încercat să găsească ceva promițător, după negocieri. “Pentru prima dată, în loc să dea ultimatumuri și să vorbească despre linii roșii, partea rusă a ascultat poziția Ucrainei” – a declarat Ihor Zhovkva, adjunctul șefului administrației președintelui Volodimir Zelenski.

 

Be the first to comment on "Zelenski a demis doi generali ucraineni de top: “Nu am timp să mă ocup de toți trădătorii”"

Leave a comment