Specializeaza-te printr-un curs de formare DPO

Acum aveti ocazia de a va forma si de a va specializa o persoana pentru a fi desemnata drept Responsabil de protecția datelor. Cu alte cuvinte, aveti nevoie sa urmati un curs de formare DPO.

Pe langa faptul ca detinerea unui post, in cadrul oricarei firme, este obligatorie, va va folosi la o multime de alte lucruri.

Cu alte cuvinte, un curs de formare DPO, inseamna parcurgerea unui program de perfectionare continua. Un program de formare, de instruire, de responsabilizare si, nu in ultimul rand, de analiza in vederea certificarii personalului desemnat pentru respectiva pozitie.

Cum se prezinta un curs de formare DPO?

Pentru a fi inteles de fiecare cursant in parte, este musai ca orice curs de formare DPO sa fie predat intr-un limbaj accesibil oricui. Sa contina aplicatii practice si implicit, situatii explicite pentru a intelege rostul regulamentului GDPR pentru formarea unui specialist care urmeaza un curs DPO.

curs de formare DPO

In partea introductiva veti beneficia  de un kit basic. Veti primi fara indoiala, o serie de documente editabile, de formulare, registre, formulare, infografice si multe alte materiale extrem de utile.

La final, evaluarea finala se va realiza standard. Printr-un test specifica care sa reflecte cunostintele acumulate in urma parcurgerii acestui curs DPO. In urma acestuia, cursantii nu primesc clasica diploma de absolvire, ci un certificat de absolvire care le va folosi mult mai mult.

Pe langa acesta, pentru ca absolventii sa-si dovedeasca noile cunostinte dobandite in urma unui curs DPO, vor primi inclusiv o anexa curriculara.

Piata romaneasca se poate mandri cu sute de persoane care au absolvit fiecare curs de formare DPO urmat, atat in sectorul public, cat mai ales, in cel privat. Astfel, desfasurarea activitatii pe baza aptitudinilor dobandite in urma acestui curs DPO va deveni floare la ureche.

Prevederi legislative pentru urmarea unui curs de formare DPO

Exista doua legi extrem de importante care face ca urmarea unui curs de formare DPO sa fie posibil. Vorbim de legea 190/2018 si implicit de noul regulament european 679/2016.

Conform prevederilor acestora, in procesul de urmare a unui curs DPO nu se impune nicio institutie sau alta forma specifica in vederea obtinerii autorizarii. De altfel, nici vreo certificare anume nu este necesara pentru viitorul canditat pentru postul de responsabil cu protectia datelor.

Be the first to comment on "Specializeaza-te printr-un curs de formare DPO"

Leave a comment