Odu Green Roof – Proiectare, amenajare si intretinere sisteme de acoperis verde

Amenajarea teraselor si acoperisurilor verzi ale locuintelor sau cladirilor de birouri din marile aglomerari urbane reprezinta o tendinta intalnita din ce in ce mai des si in Romania. Acestea sunt apreciate nu doar pentru rolul estetic, cat si pentru pentru numeroasele beneficii de natura functionala. Odu Green Roof detine unul dintre cele mai complexe portofolii cu sisteme de acoperis verde aceasta fiind printre primele firme de profil aparute si existente in Romania.

Datorita experientei vaste in proiectarea si amenajarea spatilor verzi aflate la inaltime, specialistii acestei firme asigura intotdeauna solutii tehnologice si inteligente adaptate proiectelor dvs in cele mai mici detalii, imbinand armonios utilul cu placutul.

Lucrarile sunt realizate cu materiale de constructii durabile si plante ornamentale variate, astfel ca fiecare acoperis verde sau orice alta oaza de verdeata indeplineste toate conditiile de mediu si imbina armonios aspectele cele practice cu cele financiare.
Tipuri de acoperis verde — Lucrari la cheie

Odu Green Roof proiecteaza si implementeaza mai multe tipuri de acoperis verde sau terasa verde, adaptate cerintelor tehnice specifice fiecarui proiect.

Asadar, principalele tipuri de amenajari peisagistice sunt:

—Acoperis verde extensiv usor — Acest tip de sistem este recomandat acoperisurilor care nu suporta o greutate foarte mare, dar poate beneficia de avantajele unei amenajari ecologice de tip extensiv.
Se folosesc cantitati reduse de materiale si sisteme speciale de drenaj, pentru ca plantele sa aiba toate resursele necesare dezvoltarii;

—Acoperis verde extensiv ultrausor — Scopul acestui tip de amenajare consta in asigurarea conditiilor necesare vegetatiei fara ca greutatea acesteia sa depaseasca 50-70 kg/m2.
Astfel, se folosesc materiale poroase, reciclate sau minerale care au o greutate mica, dar reusesc sa mentina umezeala;

—Acoperis verde extensiv cu retentie de apa — In functie de structura de rezistenta a cladirii, se pot amenaja acoperisuri verzi cu o capacitate de retentiei a apei maximalizata.
In acest fel, apa nu mai ajunge in sistemul de canalizare, ci asigura umezeala plantelor in perioadele secetoase;

—Acoperis verde intensiv tip gradina — Aceasta lucrare presupune amenajarea unei adevarate gradini la inaltime, acolo unde microclimatul si structura de rezistenta a imobilului permit acest lucru.
Banala terasa este inlocuita de gazon, diverse plante si flori, arbusti fructiferi sau chiar zarzavaturi;

—Acoperis verde intensiv tip peisaj — Acest tip de acoperis este destinat celor care pun accent pe efectul decorativ al covorului de verdeata, dar care isi doresc mai presus de orice un spatiu de recreere perfect functional si sigur.

Pe langa acestea, clientii pot beneficia de amenajarea unor pavaje pietonale sau auto, terasa verde tip deck — cu acces pietonal, acoperis verde biosolar cu panouri solare, gradini verticale/ pereti verzi, dar si structuri verzi pentru protectie fonica.

Acolo unde este necesar, specialistii Odu Green Roof pot amenaja un acoperis verde cu vegetatie rezistenta la seceta, gratie sistemelor speciale de drenaj si plantelor special alese pentru conditii climatice extreme.

Acoperis verde pret — Costuri si economii

Instalarea unei terase verzi sau unui acoperis decorat cu vegetatie presupun investitii semnificative, care pot varia de la proiect la proiect. Asadar, costul proiectarii, amenajarii si mentenantei unui acoperis verde este calculat pe metru patrat in functie de complexitatea sistemului dorit si de tipul acopersiului verde — extensiv, intensiv, biosolar etc.

La aceste cheltuieli se adauga si tarifele percepute pentru termoizolatie, montaj, sol, plante si alte componente si materiale specifice.

Cu toate acestea, clientii beneficiaza de economii pe termen lung, care provin din consumul redus de energie pentru incalzirea sau racirea locuintei, in functie de sezon, prelungirea duratei de viata a acoperisului  datorita protectiei oferite de catre stratul de vegetate, cresterea valorii unei proprietati cu acoperis verde si costurile mici ale reparatiilor sau inlocuirilor de materiale.

Date de contact

Pentru mai multe detalii despre proiectarea si instalarea sistemelor de acoperis verde Odu Green Roof, accesati website-ul oficial al companiei www.odu.ro

Sau discutati cu reprezentantii acesteia la numarul de telefon: (004) 0744 556 594 sau prin e-mail la adresa office@odu.ro

Be the first to comment on "Odu Green Roof – Proiectare, amenajare si intretinere sisteme de acoperis verde"

Leave a comment